צבי קיבלתי
אני רוצה להבהיר משהו ששואלים אותי המון בהודעות פרטיות.
בשביל לשחק דיסק גולף אתם צריכים צלחות גולף ומיני דיסק.
אני רוצה כמה שיותר מהר להתיישר לחוקים העולמיים של ה- PDGA.
המיני משמש כ- Marker. כלומר שהצלחת שלכם נעצרת על הקרעקע אתם צריכים להרים אותה ולשים במקומה מיני דיסק.
הזריקה הבאה שלכם תעשה כאשר קצה הנעל הקידמי נוגע בצד האחורי של המיני (כלומר הצד שרחוק מהמטרה).
לגבי צלחות אישיות - באירוע הראשון קרו כמה דברים שלדעתי מורידים מההנאת המשחק ומניהול תקין של האירוע.
1. אורי חזן לדוגמא שיחק בסיבוב הראשון רק עם צלחת אחת מסוג דריבר וסיים את המסלול מעל ה- PAR. בסיבוב השני התפנו כמה צלחות (כי חלק מהאנשים שיחקו רק סיבוב אחד) ופתאום הוא נהיה שחקן תותח וסיים את אותו המסלול במינוס אחד מתחת ל- PAR. תוצאה מעולה.
יכול להיות שתגידו שהוא כבר הכיר אתה מסלול וכו', אבל בתור אחד ששיחק איתו בקבוצה אני יכול לומר לכם שהשימוש בצלחות הנכונות בזמן הנכון שיפר לו מאוד את המשחק.
2. איבוד צלחות - ממש אבל ממש לא נעים לאבד צלחת של מישהו אחר, כמובן שהכל יכול להפתר עי תשלום אבל למה להיכנס לזה. איבוד צלחת של מישהו אחר גם גורם לזה שהמאבד מרגיש צורך לחפש במשך זמן רב מאוד ומעכב את כל הטורניר. שהצלחת אישית כל אחד יכול לעשות את השיקולים שלו ואולי אפילו לוותר עליה (אני אישית איבדתי המון צלחות גולף בחיי והמשכתי הלאה. מה לעשות זה חלק מהמשחק, כמו לאבד ציפורן פריסטייל, לשבור צלחת אולטימייט, או להוריד זקנה עם דרייבר.....
, טוב אולי הדוגמא האחרונה לא מתאימה כאן
)
3. השאלת צלחת בזמן המשחק - עוד תופעה מעניינת שראיתי היא כמה אנשים שמשחקים עם אותה הצלחת. ככה זה נראה:
מישהו זורק זריקת פתיחה עם דרייבר.
הולך לצלחת וכולם ממתינים בנתיים
מסמן את מקום הנחיתה וכולם ממתינים
מחזיר את הצלחת לזורק הבא (בנקודת ה- T) וכולם ממתינים
הזורק הבא זורק עם אותה הצלחת..... וכך הלאה
מסובך, מיותר, מבזבז זמן ופשוט לא מקצועי לטעמי.
המטרה שלנו היא להנות קודם כל אבל בו זמנית גם לפתח ספורט תחרותי מקצועי.
אני חושב שהדרישות של צלחות אישיות לכל אחד וידיעת החוקים הם תנאי מינימלי להשתתפות.
אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן להגיב
תודה
דורי